“True yoga is not about the shape of your body, but the shape of your life. Yoga is not to be performed; yoga is to be lived. Yoga doesn’t care about what you have been; yoga cares about the person you are becoming. Yoga is designed for a vast and profound purpose, and for it to be truly called yoga, its essence must be embodied.”
— Aadil Palkhivala

Online Masterclass Achtvoudig pad van yoga
Datum: Woensdag 30 oktober 2019
Tijdstip: 14.00 uur
Locatie: Gewoon op je bank, aan je bureau of keukentafel
Investering: € 11,11 (en 1,5 uur van je kostbare tijd 😉

Klik hier om je meteen aan te melden

Yoga is voor mij de basis van het leven. Omdat yoga je inzicht geeft in wie je bent en wat belangrijk voor je is. Door yoga als lifestyle te zien, kom je dichterbij jezelf en leef je een gezond en bewust leven. Dit gaat verder dan wekelijks naar yoga gaan, maar gaat over bewust met jezelf en de wereld om je heen omgaan. Hierdoor ervaar je meer ruimte, rust, liefde en vrijheid in je leven.

Hierdoor maak je keuzes die los staan van de meningen van anderen, je voelt je vrij om te kiezen wat voor jou goed voelt, zonder je schuldig of verantwoordelijk te voelen voor het geluk van anderen. En omdat je jouw geluk voorop stelt, worden de mensen om je heen ook gelukkiger. Door de rust die je uitstraalt, creëer je rust om je heen en dat krijg je terug in de liefde van anderen en de liefde voor jezelf.

Door yoga te beoefenen op je yogamat leer je te ontspannen, word je leniger en flexibeler (geestelijk en lichamelijk ;-), leer jezelf beter kennen en leer je de stilte te omarmen. Door yoga te beoefenen raak je gewicht kwijt, verminderen of verdwijnen lichamelijke klachten en je zit lekkerder in je vel.

Om verlicht te zijn, is meer nodig dan elke week naar yoga gaan.

Het doen van yogahoudingen (asana’s, zoals de oefeningen genoemd worden) is slechts een klein deel van het volledig yogapad zoals dat is opgesteld in de yoga sutra’s (de oude geschriften). Het uiteindelijke doel van yoga is verlichting, die momenten waarop je het gevoel hebt dat je je licht en levend voelt, waarop alles stroomt en vol liefde is, waar niets moet en alles goed is zoals het is. Om dat te bereiken is het niet voldoende een keer per week naar yoga te gaan, daarvoor zijn alle andere onderdelen uit het Achtvoudige pad van yoga net zo belangrijk. Dit pad werd zo’n 2500 jaar geleden opgesteld door de Indiase wijze Patanjali (hij schreef de yoga sutra’s en een deel daarvan noemde hij het Achtvoudige pad). Wijsheden die hij had meegekregen in de tijd dat dit nog mondeling werd overgedragen van leraar op leerling. Patanjali was een van de uitverkorenen die deze wijsheden mocht ontvangen en hij wilde deze beschikbaar maken voor heel veel anderen. Wijsheden die vandaag de dag nog net zo waar zijn als toen.

Deze wijsheden zijn in de vertalingen vaak moeilijk te begrijpen, daarom ben ik ze gaan uitdiepen en heb ik ze op eenvoudige wijze vertaald in mijn boek Geluk in 8 koppen thee.

De oude geschriften helpen je een beeld te vormen over jouw werkelijkheid.

Het Achtvoudig pad van yoga is een weg die je kunt volgen om dichterbij jezelf te komen en die je op je eigen manier kunt invullen. Yoga geeft je de ruimte om zelf inhoud te geven aan de theorie. Dat je zelf gaat onderzoeken wat onderwerpen als geweldloosheid, de waarheid spreken, niet stelen, kuisheid en bezitloosheid voor jou betekenen. Of hoe je onderwerpen als reinheid, ontwikkeling, openstaan voor verandering, dankbaarheid en overgave in jouw leven kunt integreren. Je hoeft niet klakkeloos de lessen over te nemen zoals Patanjali ze heeft opgesteld, het doel is juist ze werkbaar te maken in jouw leven en er je eigen mening over te vormen.

Als je het gevoel hebt dat je leven niet in flow is, als je uitdagingen ervaart op het gebied van werk, liefde, financiën, vriendschappen of andere relaties, bekijk je gedrag dan eens aan de hand van het Achtvoudig pad van yoga. Dit brengt je bij de kern van wat voor jou belangrijk is, en hiermee kun jij je leven in een andere richting brengen.

Online masterclass

Doe mee aan de online masterclass Het Achtvoudig pad van yoga op 30 oktober 2019 om 14.00 uur. En lukt het je niet live aanwezig te zijn? Dan kun je het webinar altijd terug kijken op een moment dat prettig is voor jou!

Tijdens het webinar vertel ik je alles over wat het Achtvoudig pad van yoga is en hoe je dit op eenvoudige wijze in je leven kunt integreren. Het Achtvoudig pad is namelijk niet alleen iets voor yogi’s die hier al hun tijd aan besteden, het is juist ook voor mensen als jij en ik die vol in het leven staan en bewuster willen leven.

Aanmelden live webinar 30 oktober 2019 – 14.00 uur, de kosten voor dit webinar zijn € 11,11, hiervoor krijg je een masterclass met heel veel info over hoe je kunt leven volgens het Achtvoudig pad van yoga en wat dit allemaal voor voordelen heeft, je krijgt het digitale werkboek (twv € 9,95) en de digitale poster (twv € 4,95). Wil je Geluk in 8 koppen thee lezen? Dan betaal je tot en met 31 oktober 2019, € 11,11 voor het gedrukte exemplaar!

Je kunt je ook aanmelden als je nu al weet dat je er niet bij kunt zijn, het webinar ontvang je dan als replay.