wil jij je eigen weg volgen?

Hoe is het in jouw leven?

Ben je helemaal blij of heb je het gevoel dat je iets anders wilt?

En heb je helder wat je dan wilt? Weet jij hoe jouw ideale leven er uit ziet? En geloof je dat het voor jou is weggelegd? 

Ik heb altijd grote dromen gehad, maar was altijd bang dat mijn grote droom geen werkelijkheid mocht worden. Dat ik het niet waard was daarvoor te gaan.

Op mijn 30e was ik niet gelukkig met het leven dat ik leidde. Dus ging ik op reis, om een andere ik te ontdekken. Bijna 7 jaar leefde en werkte ik in de zon en in de sneeuw, leefde zonder vaste woning, werkte meestal als ondernemer, soms in loondienst en ging op zoek naar mijn essentie.

10 jaar lang onderzocht ik nieuwe leefstijlen, banen, en sprak met heel veel mensen. Mensen die net als ik worstelden en mensen die de worsteling al achter de rug hadden.  

Ik wilde heel graag dat elke dag een feestje was en kwam erachter dat ik niet alle tools in handen had om zelf de slingers op te hangen. Ik nam steeds mezelf mee en daar werd ik niet altijd gelukkiger van. Ik moest leren te genieten van mijn eigen weg en me niet vergelijken met anderen. 

Omdat weinig mensen hetzelfde pad als ik volgden was dat best een uitdaging. Dus zocht ik mensen op waar ik van kon leren. En leerde ik over natuurlijke voeding, yoga, meditatie, ondernemerschap, lifestyle en mindset verandering. En ik leer nog steeds. Want mijn weg is de weg van zelfontwikkeling en persoonlijke groei.

Ik leef steeds meer volgens mijn eigen ritme, ken het effect van de seizoenen kennen, mijn eigen cyclus en de maan op de natuur en mijn humeur. Ik leerde wat mijn grootste valkuilen zijn en zag dat iedereen zijn eigen valkuilen heeft. Mijn leven is in een andere versnelling gekomen. Ik leef rustiger en vol vertrouwen dat het altijd goed komt. Ook als ik nu nog niet weet hoe.

Leven volgens je eigen ritme geeft je de ruimte zelf te bepalen wanneer je wat doet, hoe hard en hoeveel je werkt en waar je aandacht aan wilt besteden. Mijn leven is mijn werk en mijn werk is mijn leven. Ik deel met de wereld waar ik in geloof, een andere manier is er voor mij niet.

De lessen die ik leerde heb ik ondergebracht in 11 rituelen. Als je deze 11 rituelen in je leven integreert kun jij het leven creëren dat het beste bij jou past. Het is geen voorgeschreven model, het is een manier om te ontdekken wat voor jou werkt en wat niet. Het helpt je te ontdekken wat jij wilt in het leven en hoe je dat kunt creëren. Het leert je te zien dat alles mogelijk is, ongeacht de situatie waar je je nu in bevindt.