Terwijl ik mijn website aan het bijwerken ben naar mijn nieuwe aanbod, bekijk ik mijn blog. Mijn laatste bericht is van eind februari. Een blog over angsten en wel of niet durven publiceren.

De laatste tijd speelde de angst een minder grote rol, maar kwam er een ander bekend mechanisme naar boven. Of eigenlijk twee mechanismes bedenk ik me terwijl ik dit schrijf. Het eerste heet perfectionisme, het tweede heet ‘ik laat me afleiden’. Want oh wat heb ik me de laatste tijd laten leiden door wat er om me heen gebeurde. En niet eens op een vervelende manier, ik had er ook serieus heel veel plezier in. Maar schrijven kwam weer eens op een lager pitje.

Tot ik vandaag besloot mijn nieuwe laptop te zegenen, door eens even lekker te gaan schrijven. Want ik moet natuurlijk wel weten of deze nieuwe laptop net zo lekker typt als die oude. En hoewel ik nog even moet wennen aan het geluid van het toetsenbord (wat me meer doet denken aan een ouderwetse typmachine), is het heerlijk om te beseffen hoe snel deze computer is.

Op mijn oude laptop moest ik vaak een paar minuten wachten voor er een programma was opgestart en deze doet het gewoon heel snel. Dat maakt het leven weer een stuk gemakkelijker. Of het invloed gaat hebben op de hoeveelheid die ik ga schrijven? Ik heb geen idee, al zal het wel ‘moeten’, want ik heb ondertussen twee concrete boekopdrachten liggen en een derde is in aanvraag. Ik mag dus echt verhalen gaan schrijven voor anderen als ghostwriter en dat is echt een heerlijk vooruitzicht.

Ik kan het nog niet echt geloven. Dat ik zonder al te veel inspanning boeken mag gaan schrijven voor anderen. Dat mijn talent voor het naar boven halen van verhalen wordt gezien en dat ik daar nu ook voor betaald krijg. Het maakt het zoeken en wachten van de afgelopen jaren meer dan goed. Samen met mijn werk bij de gemeente waar ik mijn communicatietalent aan het inzetten ben, ontdek ik het genot en de kracht van geld verdienen met de dingen waar je goed in bent.

Er gebeurt zoveel in mijn leven dat er heel veel te schrijven is. En dat ga ik dus ook weer doen. Thema’s genoeg om op te pakken. Laat vandaag de eerste dag zijn dat ik met je heb gedeeld wat er allemaal speelt in mijn leven.

Als je nu een thema hebt in je eigen leven, waar je eens een andere kijk op wilt hebben, laat het me weten, dan schrijf ik daar een blog over 😉

Photo by Markus Winkler on Unsplash