Op 9 september 2016 is het 9-9-9 (de laatste 9 is de optelsom van 2+0+1+6) en dat betekent in de numerologie en spirituele wereld een sterk getal en dus een sterke energie. De 9 staat voor afronding èn geboorte en daarom de perfecte dag om de Rite van de Baarmoeder te organiseren. Een ochtend waarin je in een vrouwencirkel contact maakt met je baarmoeder en oude overtuigingen los laat en je openstelt voor nieuwe overtuigingen. Wat wil je kwijt en wat neem je mee?

“De Rite van de Baarmoeder is een inwijding, die zowel een rite-nicolette_marleenn heling als ook een zegening is. Het verbindt je weer wet je vrouwkracht en is daarmee een geschenk aan jezelf én aan andere vrouwen. In je baarmoeder heb je niet alleen je eigen pijn opgeslagen, maar ook die van alle generaties vrouwen vóór jou. En de collectieve pijn van alle vrouwen van alle tijden. Van onderdrukking, ontkenning en van misbruik. Nu is de tijd om al die pijn los te laten en niet meer door te geven aan onze dochters en volgende generaties vrouwen.”

9-9-9 komt voor mij als afsluiting op een heftige en emotionele week. Het i
s de week waarin ik vanuit de creatie van mijn droomleven over ga naar de manifestatie. En dat gaat gepaard met heel veel verschillende emoties, de hele week huil ik veel, ben ik boos en snap ik niet waarom het niet gaat als ik wil. De hele week voel ik me zwaar en niets waard. Tot ik donderdag besef dat dit allemaal te maken heeft met het feit dat zit gewoon midden in een transformatie zit, ik beweeg me van creatie naar manifestatie en dat is kennelijk een heftig proces voor me.

rite1Vrijdagochtend voel ik me goed, ik heb er zin in. Ook dat is een nieuw gevoel, want voorheen was ik altijd super gespannen voor bijeenkomsten als dit. Nu voelt het als een warm bad van thuiskomen in mijn spirituele kant, die gewoon een onderdeel is van wie ik ben en waar ik nog steeds in kan groeien. Bij binnenkomst voel ik de lichte spanning in de groep, iedereen is nieuwsgierig of licht gespannen; hoe zal het zijn, wat gaat er gebeuren?

De sessie wordt geleid door Nicolette Scholtens en Marleen Bosch. Als geen ander weten zij ondertussen hoe
belangrijk het is om contact te leggen met je baarmoeder en er een liefdevolle relatie mee op te bouwen. De baarmoeder is de plek voor creatie en de geboorte van nieuw leven, terwijl heel veel vrouwen er op de een of andere manier juist pijn en angst in opslaan.

We starten de sessie met een ronde waarin we delen wat de relatie is met onze baarmoeder. Ik deel mijn verhaal en verder ik luister en verwonder ik me over de openheid van de andere vrouwen in de groep. Over wat er allemaal speelt rond het thema baarmoeder. Als het te heftig wordt, bieden Nicolette en Marleen de nodige liefde en hulp, en door de veiligheid in de groep staan ook andere mensen op om hun liefde en warmte te delen. Zo mooi wat er gebeurt als vrouwen bij elkaar komen, elkaar willen versterken, van elkaar willen leren en willen groeien. Het gebeurt als vanzelf.

Na het delen in de groep, maken we allemaal een eigen cirkel en gaan mediteren op wat we willen loslaten en willen verwelkomen en dan barsten mijn emoties weer in alle heftigheid los. Dit keer zijn het tranen van herkenning, van groei, van liefde. Niet meer van de strijd, boosheid en kramp die ik eerder die week voelde. In de meditatie dringt tot me door dat ik deze week echt in een overgang heb gezeten, dat ik echt nog bezig was met creëren èn manifesteren en dat het nu tijd is te beseffen dat ik genoeg gecreëerd heb. Dat ik niets meer hoef te maken, dat ik alleen maar hoef te zijn en me kan focussen op de manifestatie. Dat ik alles in huis heb wat ik nodig heb om het te doen. En dat ik me nog meer open mag stellen voor de liefde in mijn leven.

Wow! Wat een cadeau.rite

We sluiten de rite af bij het water, waar we in persoonlijke begeleiding door Marleen en Nicolette een liefdevolle verbinding leggen met onze baarmoeder. En dan besef ik dat deze verbinding nog niet zo heel goed kan leggen. Dus neem ik de tijd. Samen met Marleen voel ik door tot het punt komt waar ik echt de verbinding kan leggen en durf te geloven dat mijn baarmoeder niet de plek is om angst en pijn op te slaan, maar dat het een plek is voor creatie en de geboorte van nieuw leven, in welke vorm dan ook.

Compleet ontspannen, vol liefde en gloeiend van trots loop ik
terug, samen met de andere deelnemers. Tijdens die wandeling stapt er iemand op me af, we kennen elkaar een beetje, uit andere vrouwencirkels. “Ik wil je wat vertellen,” zegt ze. “Vandaag vind ik het een goed moment om je te laten weten hoe je me geïnspireerd hebt met je blog en verhalen, je hebt me laten inzien dat ik kan vertrouwen op het universum, dat er overvloed is. Ik heb mijn huis en baan opgezegd en ik ga voor onbepaalde tijd op reis, mede dankzij jou.” Het is de kers op de taart, de bevestiging dat het antwoord dat je wilt hebben, nooit komt via de weg die je verwacht. Maar dat hij komt, dat staat als een paal boven water!

Marleen: http://ruimtevoorzijn.nl/