Irene van Gent - Chief Happiness Officer

mijn verhaal

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de vraag waarom we de dingen doen zoals we ze doen? Al rond mijn 20e besefte ik dat ik niet in het keurslijf paste, dat ik niet dezelfde weg wilde bewandelen als de generaties die mij zijn voorgegaan. Ik wilde vrij zijn om te doen waar ik in geloofde.

Het duurde alleen wel zo’n 20 jaar voor ik begreep hoe ik echt in elkaar zit. Veel confrontaties, burnouts, coaches, spirituele zoektochten en vooral heel veel yoga brachten me dichterbij mezelf. Ik leerde dat ik niet hoefde vast te houden aan wat me ooit is verteld, maar dat ik helemaal vrij ben mijn eigen leven te creëren. En zoals het bij velen die dit pad hebben bewandeld kwam ik na elke val nog dichter bij mezelf, wetende dat dit niet het einde van de reis is en dat er vast nog nieuwe ontdekkingen op me liggen te wachten.

Er was een ding wat bleef en waar ik intens blij van wordt. Ik ging steeds op onderzoek uit, ik zocht naar de waarheid over eten, over levensstijlen en over bezit. Ik leefde als onderzoeker, als ondernemer in de marketing en communicatie, als spiritueel zoeker, als voedingsdeskundige en kok, als zeilinstructeur en yogadocent, zonder bezittingen en huis, als digital nomad. Ik zat in de bijstand, werkte in loondienst, verdiende bakken met geld en leefde met minder dan het minimum inkomen.

Al die ervaringen hebben me gevormd tot de vrouw die ik vandaag ben, natuurlijk, en vanuit deze kracht geloof ik dat het voor iedereen mogelijk is om echt te leven vanuit zijn of haar eigen kracht. Wat ik doe? Ik inspireer, breng energie en laat de andere kant van de medaille zien.

Ik schrijf boeken, geef lezingen, coach (zelfstandige) professionals om het leven te creëren dat het beste bij ze past en help managers en organisaties in tijden van verandering om een organisaties te creëren waarin iedereen kan leven en werken vanuit zijn eigen kracht en talent.

Want ik geloof dat iedereen in staat is zijn volledige potentie in te zetten.

Dat je echt kunt doen waar jij gelukkig van wordt.

Dat je niet het gevoel hebt dat je “naar je werk gaat”, maar dat je elke dag de dingen doet waar je blij van wordt, dat de energie stroomt en dat je daar goed in bent. Dat je straalt, energie hebt en geen stress ervaart.

En ik ben er van overtuigd dat als je dit toelaat in een bedrijf, dat je dan vele malen succesvoller bent. Als mensen binnen de kaders van een bedrijf hun eigen talenten in kunnen zetten, werken ze effectiever en zijn ze productiever. Je werkt dan samen naar een doel toe.

Momenteel (lente 2018) werk ik aan een onderzoek “Waarom leven we zoals we leven en kan het ook anders?“, hierin ga ik op zoek naar de patronen en constructen die we zijn gaan geloven en waarom het zo moeilijk is voor velen om op een andere manier te gaan denken. Hierover blog ik op deze site en deel mijn verhalen en bevindingen in mijn nieuwsbrief. Je kunt je aanmelden om op de hoogte te blijven!

De woorden die mij kenmerken: 

Inspiratie | Creatie | Verbinding | Yoga | Vrijheid | Dromen | Experimenteren | Essentie | Energie

Vind nog meer video’s en inspiratie op mijn YouTube-kanaal.