mijn verhaal - irene van gent

mijn verhaal

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de vraag waarom we de dingen doen zoals we ze doen? Al rond mijn 20e besefte ik dat ik niet in het keurslijf paste, dat ik niet dezelfde weg wilde bewandelen als de generaties die mij zijn voorgegaan. Ik wilde vrij zijn om te doen waar ik in geloofde.

Het duurde alleen wel zo’n 20 jaar voor ik begreep hoe ik echt in elkaar zit. Veel confrontaties, burnouts, coaches, spirituele zoektochten en vooral heel veel yoga brachten me dichterbij mezelf. Ik leerde dat ik niet hoefde vast te houden aan wat me ooit is verteld, maar dat ik helemaal vrij ben mijn eigen leven te creëren. En zoals het bij velen die dit pad hebben bewandeld kwam ik na elke val nog dichter bij mezelf, wetende dat dit niet het einde van de reis is en dat er vast nog nieuwe ontdekkingen op me liggen te wachten.

Er was een ding wat bleef en waar ik intens blij van wordt. Ik ging steeds op onderzoek uit en schreef daarover verhalen. Ik zocht naar de waarheid over eten, over levensstijlen en over bezit. Ik leefde als onderzoeker, als ondernemer in de marketing en communicatie, als spiritueel zoeker, als foodblogger en kok, als zeilinstructeur en yogadocent, zonder bezittingen en huis, als digital nomad. Ik zat in de bijstand, werkte in loondienst, ben ondernemer, verdiende meer dan genoeg en leefde met minder dan het minimum inkomen.

Al die ervaringen hebben me gevormd tot de vrouw die ik vandaag ben. Vanuit deze kracht geloof ik dat het voor iedereen mogelijk is echt te leven vanuit zijn of haar eigen kracht. Wat ik doe? Ik inspireer, breng energie en laat zien hoe je in eenvoud kunt leven.

Ik schrijf boeken, geef lezingen en daag mensen uit het leven te creëren dat het beste bij ze past. Ik geloof dat iedereen in staat is zijn volledige potentie in te zetten. Dat je echt kunt doen waar jij gelukkig van wordt.

Dat je niet het gevoel hebt dat je “naar je werk gaat”, maar dat je elke dag de dingen doet waar je blij van wordt. Het gevoel dat je een leven hebt waarvan je geen vakantie hoeft te nemen. Een leven waarin de energie stroomt, je straalt, hebt veel energie en ervaart geen stress!

De woorden die mij kenmerken: 

Eenvoud | Verbinding | Yoga | Vrijheid | Dromen | Experimenteren | Essentie | Energie

Je vindt nog meer video’s op mijn YouTube-kanaal.