mijn verhaal

‘Waarom ga je geen journalistiek studeren,’ zei mijn moeder regelmatig tegen me, als ik haar weer eens overstelpte met vragen. Mijn aangeboren nieuwsgierigheid en mijn verlangen om te schrijven, leken haar een gouden greep voor een leven als journalist. Het was in de tijd dat ik haar adviezen niet altijd op wilde volgen. Dus ging ik Communicatie studeren. Toch heb ik die nieuwsgierigheid en mijn drang om te schrijven nooit naast me neergelegd.

Schrijven is ‘mijn ding’. Wat ik ook deed in de bizarre loopbaan die ik tot nu toe heb gehad, overal zag ik een verhaal in. Dat resulteerde tot nog toe in verschillende online magazines die ik startte en het schrijven en uitgeven van 3 boeken.

Ondertussen schrijf ik niet alleen meer voor mezelf, maar ook voor anderen. Als ghostwriter schrijf ik boeken, blogs en artikelen voor ondernemende mensen die een verhaal te vertellen hebben. Ik maak moeilijke teksten eenvoudig en weet als geen ander in de wirwar van ideeën een structuur te vinden. Juist door heel veel weg te laten en steeds weer terug te keren naar de essentie. 

In onderstaande podcasts hoor je hoe ik over het leven denk en hoe mijn leven als schrijver eruit ziet. 

ontdekken

Eenvoud is ‘my middle name’. In alles zoek ik naar de kern en wat echt nodig is. Waardoor je ontdekt wat je allemaal kunt laten vallen. Dat maakt mijn leven lichter en rustiger. Ik creëer het leven dat het beste bij mij past, door steeds weer nieuwe dingen uit te proberen. Als ik voel dat ik iets wil, dan probeer ik het uit. Zo begon ik mijn loopbaan als zelfstandig communicatieadviseur, om vervolgens voor een datingsite te gaan werken. Daarna liet ik alles achter en ging op reis. In die tijd werkte ik als kok in wintersportgebieden, was ik flottieljeleider in Griekenland. Terug in Nederland deed ik van alles en nog wat, ik werkte als yogadocent en kok, als schrijver, als barista in een taartencafeetje, en zelfs een tijdje in een boekwinkel. Ik organiseerde evenementen en deelde mijn verhaal op verschillende podia. 

Deze ontdekkingstocht heeft me laten zien waar mijn talenten liggen en wat ik het allerliefste doe. Schrijven is daar het meest belangrijke in, met op een gedeelde tweede plaats het geven van lezingen en het brainstormen om verhalen helder te maken. 

Ik leef volgens mijn eigen ritme. Daarbij vormen het ritme van mijn cyclus, de maan en de seizoenen een leidraad.

projecten