mijn verhaal

‘Waarom ga je geen journalistiek studeren,’ zei mijn moeder regelmatig tegen me, als ik haar weer eens overstelpte met vragen. Mijn aangeboren nieuwsgierigheid en mijn verlangen om te schrijven, leken haar een gouden greep voor een leven als journalist. Het was in de tijd dat ik haar adviezen niet altijd op wilde volgen. Dus ging ik Communicatie studeren. Toch heb ik die nieuwsgierigheid en mijn drang om te schrijven nooit naast me neergelegd.

Schrijven is ‘mijn ding’. Wat ik ook deed in de bizarre loopbaan die ik tot nu toe heb gehad, overal zag ik een verhaal in. Dat resulteerde tot nog toe in verschillende online magazines en het schrijven en uitgeven van 4 boeken.

Naast mijn eigen boeken en blogs, schrijf ik ook voor anderen en help ik mensen hun verhaal op papier te zetten. Ik maak moeilijke teksten eenvoudig en weet als geen ander in de wirwar van ideeën een structuur te vinden. Juist door heel veel weg te laten en steeds weer terug te keren naar de essentie. Als spreker deel ik mijn verhalen over hoe we met z’n alleen een wereld kunnen creëren, waarin leven centraal staat. Een wereld waarin we goed voor onszelf en de wereld om ons heen zorgen. Ik geloof dat we allemaal een bijdrage kunnen leveren aan een betere toekomst voor de generaties die gaan komen. 

eenvoud

Eenvoud is ‘my middle name’. In alles zoek ik naar de kern en wat echt nodig is. Waardoor je ontdekt wat je allemaal kunt laten vallen. Dat maakt mijn leven lichter en rustiger. Ik creëer het leven dat het beste bij mij past, door steeds weer nieuwe dingen uit te proberen. Als ik voel dat ik iets wil, dan probeer ik het uit. Zo begon ik mijn loopbaan als zelfstandig communicatieadviseur, om vervolgens voor een datingsite te gaan werken. Daarna liet ik alles achter en ging op reis. In die tijd werkte ik als kok in skigebieden en was ik flottieljeleider in Griekenland. Terug in Nederland deed ik van alles en nog wat; ik werkte als yogadocent en kok, als barista in een taartencafeetje en in een boekwinkel.  

Deze ontdekkingstocht heeft me laten zien waar mijn talenten liggen en wat ik het allerliefste doe. Schrijven is daar het meest belangrijke in, met op een gedeelde tweede plaats het geven van lezingen en het brainstormen om verhalen helder te maken. 

Ik leef volgens mijn eigen ritme. Daarbij vormen het ritme van mijn cyclus, de maan en de seizoenen een leidraad. In onderstaande podcasts hoor je hoe ik over het leven denk en hoe mijn leven als schrijver eruit ziet. 

projecten