Een verhaal over de essentie van ware liefde

Sara (33) woont sinds drie jaar bij haar vriend op zijn boot. Samen zeilen ze door Griekenland. Maar hoe vrij het leven ook lijkt, ze krijgt steeds meer het gevoel dat ze opgesloten zit. Ze is te afhankelijk van hem geworden.

Op een dag ontmoet Sara in een dorpje een oude vrouw, die haar een brief geeft met een geheimzinnige inhoud. Daarin wordt ze uitgedaagd op zoek te gaan naar de sleutels voor een gelukkig leven. Durft Sara het leven dat ze kent los te laten en echt voor zichzelf te kiezen?

ik ben Sara

Wat heb je een prachtig boek geschreven! Het verhaal loopt als een trein en nodigt (fijn onopvallend) op veel plaatsen uit tot reflectie. De rode draad is heel sterk en het plot geweldig. Zo mooi beschreven, ik hield het niet droog.

Nog veel mooier vind ik dat je eindelijk alle schroom hebt afgeworpen en volledig los bent gekomen. Je laat hiermee echt zien wie je bent als persoon en als schrijver. Ik ben trots op je. Het was een eer om het al te mogen lezen.

Maarten

Wat een lekker boek Irene! Ik had het echt in no-time helemaal uit en heb er van genoten.

Mooi verhaal en heel fijn toegankelijk geschreven!

Zoals ik dat ook van je gewend ben trouwens😉

Mariëlle

ik ben Sara is zo geschreven is dat ik wil doorlezen. Ik ben namelijk wel heel erg benieuwd wat er op Sara’s pad gaat komen. Dit komt echt door de schrijfstijl van Irene van Gent. Het verhaal leest heerlijk weg en zit taal technisch goed in elkaar. Naarmate het verhaal vordert raak ik steeds enthousiaster over het boek en herken ik ook veel van mijzelf in de zoektocht die Sara aangaat.

@stoerleesvoer

ik ben Sara is een boek met inhoud dat én aan het denken zet én lekker weg leest. Een combinatie die getuigt van een auteur die weet waar ze het over heeft en dat ook écht zelf leeft. Het verhaal is luchtig en spreekt tot de verbeelding, maar heeft een glasheldere boodschap: dat in de zoektocht naar wie je werkelijk bent alles in het leven een spiegel is.

Nicole

ik ben Sara is een inspirerende, spirituele roman, en ook nog eens lekker weg te lezen! Door Irene’s schrijfstijl word je meegezogen in het verhaal. Je waant je over de hele wereld in Sara’s leven.

Je leeft met haar mee en wordt geïnspireerd om ook goed na te denken over je eigen leven. Kortom, een roman waarin je kan wegzinken, en je eigen leven kan doen veranderen!

Hetty

Ik vond het een (h)eerlijk boek over de zoektocht van een jonge vrouw. Ik zat volledig in het verhaal en bleef doorlezen…

Verrassende gevoelens en gebeurtenissen waardoor ik bleef doorlezen.

Enorm leuke, fijne en intrigerende roman ik kijk uit naar het vervolg

Lisette

ik ben Sara is een roman met een diepere laag. Een jonge vrouw die op zoek is naar haarzelf om gelukkig te worden. Tijdens de zoektocht komt ze verschillende mensen tegen die haar allemaal een les leren. Ik heb niet het idee dat dit helemaal mijn soort boek is, maar voor wanneer het je aanspreekt, is het zeker wel een aanrader; het boek steekt goed in elkaar.

@bookaholic_nl

‘ik ben Sara is een lekker leesbaar verhaal over Sara, een jonge vrouw die het leven niet zomaar leeft, maar er echt iets van wil maken. Wil leven zoals bij haar past. En daar moet zij wel wat voor doen… Zo komt Sara in situaties terecht waar zij steeds iets mee moet. Handelen, niet handelen, meedrijven, breken, dichtbij, ver weg, nog verder weg, zo kiest en creëert zij wat af. De lezer meenemend, die als vanzelf gaat nadenken hoe dat dan voor hem/haar zelf zit!’

Ingeborg

Persbericht: Het liefdesleven van een digital nomad

Boeken ontstaan op de meest bijzondere manieren. Ook het boek ‘Ik ben Sara’ van schrijfster Irene van Gent had een opvallende start. In 2016 stond Van Gent met een stofkapje op in een Franse ruïne puin te ruimen. In die puinhopen vond ze een berg kleren, bijna vergaan. Ze voelde dat er een verhaal achter zat. Niet lang daarna begon ze aan een verhaal over een vrouw die in de puinhoop van het leven dat ze heeft gecreëerd op zoek gaat naar de essentie van ware liefde.
‘Hoewel het boek als inspiratie door me heen stroomde, nam mijn leven een andere wending,’ vertelt Irene. ‘Ik raakte overspannen en zat op mijn 38e bij mijn ouders op de bank. Emotioneel en financieel gebroken. Het boek vertelt ook over een jonge vrouw vol dromen die niet zo goed weet wat ze wil. Ik denk dat dat voor veel vrouwen herkenbaar is: de twijfels, de onzekerheden, de problemen in een relatie…’

‘Ik ben Sara’ is slechts gedeeltelijk gebaseerd op Irene’s leven. ‘Mijn wens is dat lezers erbij wegdromen en geïnspireerd raken om op hun eigen leven te reflecteren,’ zegt de schrijfster.
Bij de proeflezers is dat in elk geval gelukt. Een man schreef dat hij het niet drooghield. Een vrouw vond het een roman “die je leven kan veranderen”.
In het boek is hoofdpersonage Sara 33 jaar. Ze woont sinds drie jaar bij haar vriend op zijn boot. Samen zeilen ze door Griekenland. Maar is haar leven echt zo vrij als het lijkt? Op een dag ontmoet Sara een oude vrouw die haar een brief geeft met een geheimzinnige inhoud. Daarin wordt ze uitgedaagd op zoek te gaan naar de sleutels voor een gelukkig leven.

Schrijfster Irene van Gent nam meerdere keren afscheid van alles waarvan ze dacht het nodig te hebben. Ook op haar 43e begon ze opnieuw door haar relatie te verbreken en haar vaste woning op te geven. Nu leeft ze als digital nomad. ‘Ik ben eigenlijk het leven van mijn boekpersonage gaan leven,’ zegt Irene. ‘Ook al is er veel onzeker, ik heb het vertrouwen dat het altijd goed komt.’

‘Ik ben Sara’ is verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels.

Neem voor meer informatie of een recensie-exemplaar contact met me op.