verschijnt in oktober ’22

ik ben Sara

Sara is 33 als ze ontdekt dat ze niet het leven leidt dat ze zou willen leiden. Ze zit vast op een zeilboot in Griekenland met een partner die doet waar hij zin in heeft en haar regelmatig negeert. Als ze op een dag door een klein Grieks dorpje wandelt, komt ze uit op een onbekend pleintje. Daar ontmoet ze een oude vrouw die haar een brief geeft die haar leven op zijn kop zet.

In de brief wordt ze uitgenodigd op zoek te gaan naar de sleutels voor een gelukkig leven. Op dat moment begint Sara’s reis naar de essentie van wie ze werkelijk is. Ze reist door Griekenland, Italië en Amerika en ontdekt steeds meer wie ze zelf is. De grote vraag is natuurlijk, durft ze echt voor zichzelf te kiezen of laat ze zich leiden door wat er om haar heen gebeurt?

volg je eigen weg

Het is 25 april 2016 als ik met een stofkapje op in een Franse ruïne aan het puinruimen ben. Ik logeer bij vrienden die net een oud landhuis hebben gekocht, dat volledig verbouwd moet worden.

Terwijl we met grote scheppen een van de ruimtes ontdoen van stof, stro en hout, stuiten we op een grote berg kleren. Het is allemaal bijna vergaan en voor ons onbekend van wie ze zijn.

Op de een of andere manier kan ik het niet laten de kleren te bewaren en apart te houden. Ik heb het gevoel dat er een verhaal in zit.

Dat borrelt een paar dagen in mijn systeem, tot ik een op een dag wakker wordt met een paar zinnen in mijn hoofd.

Zinnen die uiteindelijk de start zijn van mijn roman ‘ik ben Sara’.

Een boek dat zo’n 6 jaar moest rijpen en met me mee moest groeien.

Een boek dat uiteindelijk niet gaat over een vrouw in een Frans kasteel, maar over een jonge vrouw in deze tijd die niet goed weet wie ze nu eigenlijk is. Een vrouw die een reis maakte zoals mijn eigen reis en veel vrouwen met mij. Vrouwen die ik ontmoette op mijn reis. Vrouwen die er allemaal voor kozen ook hun eigen weg te volgen.