‘You teach what you need the most’

Tijdens een bijeenkomst met een netwerk van gelijkgestemde vrouwen kwam deze prachtige zin naar boven. Het is zo waar… Dat wat jij anderen wilt meegeven, dat is wat jij het hardste nodig hebt. Het is ook dat wat jij het allerbeste kent, omdat je de weg ernaar toe doorleeft.

Het feit dat ik anderen wil uitnodigen hun eigen weg te volgen, is omdat ik een enorme behoefte heb om mijn eigen weg te volgen èn dat ik dat ook uitdagend vind. Want ik wil me ook blijven verbinden met de wereld om me heen en soms lukt dat niet doordat ik een andere mening heb of mijn leven op een andere manier leef. Daarom is het voor mij soms gemakkelijker geweest om maar mee te doen met de rest. Dan kon ik onzichtbaar meebewegen.

Doe het anders, kies voor je eigen weg

Dat is niet wie ik ben. Ik doe het graag anders, omdat ik voel dat het anders moet. Ik ben een pionier, een onderzoeker naar hoe je het leukste leven kunt creëren, misschien wel juist omdat het voor mij niet altijd leuk was. Ik heb het wel vaker verteld, maar ik vond het soms doodeng mijn boodschap te verkondigen. Ik heb namelijk in het verleden ervaren hoe mensen vochten tegen dat wat ik ze wilde vertellen. Natuurlijk vond ik in die tijd ook gelijkgestemden, maar de roep van de mensen die zich niet in mijn verhaal konden vinden was luider en hoorde ik dus kennelijk vaker. Ik kreeg het gevoel dat ze door mijn boodschap ook mij afwezen. En daardoor dacht ik dan vaak, als dat het offer is, dan wil ik het niet meer. Ik wilde zo graag gewoon gewaardeerd worden.

Gelukkig kreeg ik onlangs een geweldig inzicht. Iets wat mijn wereld op z’n kop zette… Ergens in een donker hoekje van mijn geest, kwam heel zacht het zinnetje door:

“het is groter dan jij”

En opeens begreep ik het. Ik trok het zinnetje naar het licht, ik ging er mee spelen en dacht ineens dat het helemaal niet om mij gaat. Dat ik wel gecreëerd heb dat ik deze boodschap breng, maar dat het niet over mij gaat. Het verhaal over je eigen weg volgen, jezelf verbinden met jezelf, de natuur en de wereld om je heen, gaat niet over mij. Het gaat over de nieuwe wereld. En toevallig kan ik goed verhalen vertellen en mag ik dit verhaal met de wereld delen. Het is niet meer of minder dan dat.

De shift naar bewustzijn

In het netwerk waar ik me in begeef zijn heel veel mooie vrouwen die allemaal willen meedoen aan dit principe en ieder doet dat op haar eigen manier, maar allemaal werken we mee aan de shift die plaatsvindt, de shift van een onbewuste maatschappij, naar een maatschappij waar veel meer bewustzijn heerst. En dat is heel gaaf. Want hoewel ik me in die groep in eerste instantie een vreemde voelde, voel ik me nu verbonden met het grotere doel wat we voelen. Een nieuwe wereld creëren waar meer verbinding, meer rust, meer liefde, meer levensenergie en meer vreugde is.

Laat je boodschap los

Mijn missie voelt niet zwaar meer, het voelt kloppend bij wie ik ben en waar ik sta. 11 jaar lang ben ik op zoek geweest naar het leven dat het beste bij mij past. En al die lessen, het onderzoek en mijn ontberingen op de weg, mogen zich nu omzetten in goud. In een gouden regen die ik over het land verspreid en alle lichtjes die ik onderweg aan mag steken om samen een wereld te creëren vol liefde, rust en saamhorigheid. Als jij het gevoel herkent dat het spannend is je eigen weg te volgen en jouw verhaal te verkondigen, dan is de eerste stap je verhaal los te koppelen van jou. Het is slechts een ego-ding dat jij je hier aan vasthoudt en dat hoeft niet. Natuurlijk is het eng om op te staan, maar maak het niet te groot. Je kunt je boodschap overal delen en als we dat op steeds meer plekken kunnen en durven, dan wordt de wereld elke dag een klein beetje mooier en maken we de wereld weer passender bij wie we als mensen zijn.

Als jij mijn boodschap ondersteunt of wilt ontdekken hoe je je eigen weg kunt volgen, dan nodig ik je van harte uit voor het Seats2meetfestival Volg je eigen weg op 17 april 2020. Daar vindt de feestelijke lancering van mijn derde boek Volg je eigen weg plaats, ontmoet je gelijkgestemden en ontdek je op welke vlakken jij nog meer je eigen weg kunt volgen.