Het leven kan zo mooi en soms zo confronterend zijn. Zo had ik op zaterdag het mooiste event in jaren. Zelf georganiseerd, gefinancierd en gepresenteerd. Gedragen door een team van fantastische mensen die met me meebouwen aan mijn droom.

De liefde die ik mocht ontvangen die avond was magisch, prachtig, hartverwarmend, een gevoel dat ik elke dag wil kunnen ervaren. En dat kan, als ik weer in tune op de magie van 8 april. En toch, de dagen erna werden overschaduwd door pijn en strijd. Een strijd die ik maar al te goed ken, een kramp waar ik in schiet als dingen niet gaan zoals ik ze verwacht had. Celebrate love and life is een ode aan de lieve mensen om me heen en de uitnodiging aan iedereen om te delen in de mooie wereld die we samen kunnen creëren. Een wereld waarin we elkaar nodig hebben om te groeien, persoonlijk èn zakelijk. Want dat is waar het leven voor mij over gaat dat je zelf de leiding neemt over wat je doet, met wie en wanneer.

Het gaat er steeds weer om je af te vragen waarom je doet wat je doet, en wat het MET je doet. Waar krijg je energie van, wat kost energie, waar gaat je hart sneller van kloppen en wat geeft je de kriebels (in positieve of negatieve zin).

Ik heb een roerige tijd achter de rug en was ontzettend blij dat ik zaterdag kon stralen. Maar er was iets wat ik niet vertelde en wat vervolgens de kramp veroorzaakte waar ik de drie dagen na het event ontzettend last van had. In maart heb ik mijn omzetdoel niet gehaald. Ik ben behoorlijk ziek geweest en heb me met de energie die ik had voornamelijk gericht op het organiseren van het event. En dat heeft zijn effect gehad. Het was fantastisch, er waren heel veel mensen en de reacties waren overweldigend. En toch, er was iets wat ik niet vertelde, omdat ik het een te kwetsbaar onderwerp vind, maar het is er wel en het houdt me bij tijd en wijle tegen om echt volledig het leven te leiden waar ik naar verlang.

Het gaat over geld.
Een onderwerp dat voor meer mensen een dagelijkse strijd is. Dat weet ik. Ik weet dat ik niet de enige ben en ik weet ook dat ik energetisch de sluizen open kan zetten om resultaat te behalen en dat doe ik nog niet. Waarom niet? Die lessen leerde ik in een stroomversnelling de afgelopen dagen.

Ondanks de intensiteit van de voorbereidingen voor het event, het event zelf en de heftige emoties van de laatste tijd was ik zondag alweer aan het werk. Omdat het goed voelde en ik lekker aan het schrijven was. Dus ook maandag en dinsdag had ik helemaal volgepland met things to do en afspraken, terwijl er onderhuids van alles broeide en ik helemaal niet in een lekkere stroom bezig was. Ik was moe en het gevoel van moeten en doorzetten kwam weer door alles heen. Deze kramp is gedreven door het feit dat ik regelmatig in tekorten denk, het gevoel heb dat ik geen geld meer heb. Dat ik een grote stap voorwaarts wil zetten en dat nu niet kan, dus wat doe ik dan? Heel hard werken om het geld te laten stromen…. een manier waarop ik helemaal niet wil werken en die dus ook een averechts effect had.

Vanuit kramp werken, levert de verkeerde resultaten op
Natuurlijk weet ik dat vanuit kramp werken een negatief effect heeft op het eindresultaat, omdat het me niet brengt waar ik wil zijn. Alles voelt op zo’n moment als moeten en daar wil ik nu juist zo graag vanaf. Ik wil doen waar ik goed in ben, vanuit een liefdevolle houding naar mezelf en het werk dat ik doe. Ik wil ervan genieten, zo intens als ik genoten heb afgelopen zaterdag. Zo intens als ik nu geniet van het schrijven van dit verhaal.

Juist als je werkt vanuit vertrouwen en liefde, dan onstaan de mooiste dingen. Bouwen daaraan heeft tijd nodig. Het gaat niet zo snel als ik wil en dat is de eeuwige les die ik te leren heb. Zolang ik blijf werken vanuit vertrouwen en uit de kramp van geld moeten verdienen blijf, dan gebeuren er vaak de mooiste dingen en voelt alles in flow en moeiteloos. Maar hoe doe je dat als de pot leeg is? Hoe blijf je dan werken vanuit liefde?

Wat mij heel erg geholpen heeft is het inzicht dat ik echt voor mezelf mag kiezen. Dat ik dagelijks keuzes kan maken die ik wil, omdat ik me daar goed bij voel en het beter voor mijn gezondheid is. Dus naast de lessen van vertrouwen en werken vanuit liefde, gaat het ook heel erg over keuzes maken waar ik gelukkig van word en luisteren naar wat ik op een bepaald moment nodig heb.

Maak het simpel!
Ik leerde ook veel over de fase waar we nu met Dreamlab inzitten. Dat het belangrijk is het nu naar aarde te trekken, het realistisch te maken en begrijpelijk, zodat mensen mee willen reizen om het leven te creëren wat voor hen zo belangrijk is. Dreamlab gaat niet alleen maar over dromen, het gaat over een leuk(er) leven leiden, over de regie in eigen hand nemen en van daaruit jouw successen realiseren. Werk dus altijd vanuit de liefde voor wat je doet en de talenten die je hebt, dan kom je veel verder vooruit dan wanneer je probeert iets te realiseren op een manier die niet van jou is 😉

Het leuke is dat er zoveel mooie mensen zijn die hun lessen met mij delen en van waaruit ik weer de lessen kan delen met de mensen die mij vragen met hen mee te denken over de stappen die ze kunnen zetten in hun leven.

Een laatste les die ik kreeg na het schrijven van dit bericht
Sinds een paar maanden heb ik een intervisiegroep waarmee ik mijn uitdagingen deel, waarvan we heerlijk van elkaar leren en met elkaar oplopen. Vandaag bracht ik bovenstaande thema in, en ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt, ook wetende dat ik al stappen aan het zetten ben op weg naar verbetering 😉

En opeens kwam de angel nog duidelijker naar boven, waarom ik wel steeds begin aan iets en het dan niet afmaak, waarom ik steeds nieuwe dingen verzin om maar niet vast te houden aan dingen die gewoon al van zichzelf steengoed zijn…. Ik hoorde het mezelf zeggen: “Ik vind dat ik geen geld mag verdienen aan anderen, omdat ik niet mag doen wat ik doe.” Ik heb namelijk de onbewuste overtuiging dat de dingen die ik doe en de verlangens die ik heb over de grootsheid dat die niet voor mij bedoeld zijn. Dat ik iets doe wat niet bij mij hoort en dat terwijl het allemaal zo eenvoudig en natuurlijk stroomt als ik doe waar ik goed in ben. En als ik dat doe, dan heb ik niets of niemand nodig om me goed te voelen en krachtig. En dus is dat het oordeel over mezelf wat ik om ga buigen. In plaats van het idee dat ik geen geld mag verdienen aan anderen is de overtuiging dat wat ik doe waarde heeft voor anderen, omdat het ze stappen vooruit helpt, inzichten geeft, met mensen in contact brengt, omdat ze groeien, leren en ontdekken, omdat ze liefde voelen en warmte, dat ze weten dat ze hun eigen weg mogen bewandelen en geld kunnen verdienen met dat waar ze gelukkig van worden. Die mantra neem ik mee de komende weken!!

En jij? Hoe is het met jouw gevoel over de dingen die je doet waar je zielsgelukkig van wordt?