Vorig jaar rond deze tijd besloot ik dat het tijd was voor focus en helderheid in mijn bedrijf. En ik wist dat ik het niet alleen kon realiseren. Dat ik de hulp moest inschakelen van iemand die verstand van zaken had. Ik had ze allemaal voorbij zien komen, de gelikte business coaches met hun sprankelende verhalen en vooral de push om heel snel heel veel geld te verdienen. En ik wist dat dit niet was waar ik naar op zoek was. Ik wilde een stevige basis neerzetten, de basis voor een bedrijf waar ik jarenlang mee aan de slag kon. Ik wilde vooral helderheid over mijn kracht, mijn visie ontdekken en kijken wat ik wel en niet wilde doen.

Geen quick fix voor de korte termijn, want die had ik al vaak genoeg uitgeprobeerd. Op dat moment ontmoette ik Petra Iuliano, business strateeg, schrijver van het boek 50 Verdienmodellen en expert in het creëren van businessmodellen en een topper als het gaat om het creëren van je lange-termijn visie. We startten een jaar geleden en mijn leven is in alle opzichten veranderd. Ik heb helderheid, zet logische stappen en de mensen die ik nodig heb komen op mijn pad. Ik krijg steeds meer focus in wat ik wel en niet doe en dat geeft een stabiele basis voor de toekomst.

Ik volgde bij Petra het Verdienverdubbelaarsprogramma (dit programma biedt ze nu niet meer aan) en koos voor het programma met persoonlijke begeleiding. Haar online programma is top, maar het succes staat of val met de persoonlijke begeleiding! Het was echt niet altijd leuk, want ik verzon vaak genoeg uitwegen het op mijn eigen manier te blijven doen. En dan was Petra er altijd weer om me met mijn neus de goede kant op te krijgen en de focus weer terug te brengen naar waar het over gaat.

Petra is super sterk in het bouwen van een stabiele business en ze levert je alle tools die je nodig hebt om jezelf vervolgens in de markt te zetten. Wat ik leerde is dat het niet over een nacht ijs gaat en dat het tijd nodig heeft om je bedrijf echt goed neer te zetten. En dat als je dat dan voor elkaar hebt, je ook nog eens aan de slag mag met de marketing en het ‘verkopen’ van je verhaal. Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te verkopen. Althans dat is de gedachte en het blijft hart werken om daar steeds bij te blijven (en ja het is hart met een t, omdat het gaat over werken vanuit je hart en minder vanuit je hoofd).

Dat het hart werken is, zeg ik omdat het echt focus en aandacht nodig blijft hebben om echt bij je eigen verhaal te blijven en niet in tijden dat het financieel moeilijker is, afdwaalt naar iets wat makkelijker geld verdient, maar helemaal niet leuk is om te doen. Samen met Petra ben ik van mening dat je echt het leven kunt creëren dat het beste bij je past èn dat je daar ook nog geld mee kunt verdienen. Daarom ben ik ook zo blij dat ik Petra heb ontmoet, dat ze me heeft laten inzien hoe belangrijk het is om de basis neer te zetten van wie jij bent en wat je doet. Een krachtige tool die ik ontdekte was de kracht van visualisatie. Als je het kunt zien, kun je het ook creëren!

Wil jij ook op een leukere manier geld verdienen en meer uit je onderneming halen? Dan zou ik je zeker aanraden eens met Petra in gesprek te gaan. Ze maakt helder hoe jouw ideale leven er uit ziet en wat je kunt doen om daar te komen. Petra werkt nu vanuit The Network of Purpose, omdat ook Petra met haar hart blijft werken en steeds dichterbij haar eigen essentie is gekomen.