Photo by Ann on Unsplash

 

Vanochtend zat ik op mijn yogamat, met een kopje cacao en wat fijne tribal muziek. En voor het eerst in weken kwam er een gevoel van rust over me heen. Een gevoel van ‘alles is goed’. Er hoeft nu niets anders. Ik hoef nergens anders te zijn, hier is het goed.

De afgelopen weken was dat wel anders. Ik voelde me ziek, futloos, had geen inspiratie en wilde alleen maar wegduiken onder een dikke deken. De afgelopen weken voelde ik vaak strijd om me daar echt aan over te geven. Als ik het doe, voel ik me vaak schuldig ten opzichte van de hele wereld omdat ik niets doe. Dan vind ik dat ik wel van alles moet. Ik heb geleerd dat juist die momenten, die momenten dat ik me er volledig aan over geef, juist de momenten zijn die helpen.

Ik heb met mezelf afgesproken het deze periode rustig aan te doen. Geen nieuwe projecten op te pakken en lekker te cocoonen in de winterenergie. En eindelijk kan ik voelen dat het goed is. Ik ben dankbaar voor alles wat ik het afgelopen jaar heb gegeven en ontvangen, dankbaar dat ik kan zien dat ik misschien iets te veel gegeven heb en dat ik daar nu een andere balans in aan wil brengen. Dankbaar voor de ontdekking van mijn talenten, voor de leraren die onderweg met me mee liepen en dankbaar dat ik voor het eerst in mijn leven een echte winterslaap kan houden. Dat betekent, niets moeten, alles doen vanuit de flow van ‘ik doe het omdat ik het wil’.

Waar ben jij dankbaar voor vandaag?