Geluk in 8 koppen thee

“There is no way to happiness, happiness is the way” ~ Buddha

Is geluk een einddoel? Of kun je geluk elke dag ervaren? Geluk is een gevoel, echt geluk ervaar je als je weet wie je in essentie bent, omdat je dan de keuzes maakt die bij jou passen èn dingen doet die jou gelukkig maken.

In Geluk in 8 koppen thee neem ik je mee op reis langs het Achtvoudige pad van yoga, het pad dat yoga beschrijft als levensstijl en meer is dan het beoefenen van yoga tijdens een les thuis of in de studio. Yoga betekent verbinding, met je hart, jezelf en de wereld om je heen.

Ik werd geraakt door het Achtvoudige pad van yoga tijdens mijn eerste yogales, daar ontdekte ik dat yoga een levensstijl is. Het gaat over geweldloos leven, over je eigen waarheid ontdekken en deze uitspreken, over dankbaar en tevreden zijn en jezelf blijven ontwikkelen.

Rond mijn 30e verjaardag, besloot ik op reis te gaan. Ik wilde mezelf opnieuw uitvinden en ontdekken of geluk inderdaad een levenshouding is. De quote van Buddha is een dagelijkse herinnering aan het idee dat geluk niet van buiten komt, dat het van binnen zit. Toch duurde het heel lang voor ik dit echt kon leven en voelen, ik bleef lang op zoek naar iets buiten mezelf om gelukkig te worden.

Na 5 jaar reizen zonder verbetering, kwam ik op een keerpunt en ben ik het Achtvoudige Pad van Yoga gaan volgen. Om rust te vinden, moeitelozer en lichter te leven en meer vrijheid te ervaren. In Geluk in 8 koppen thee laat ik je zien dat de elementen van het Achtvoudige pad heel goed toepasbaar zijn in elk leven, ook al zijn de lessen ruim 2000 jaar oud. Het is altijd toe te passen in je leven, juist omdat de lessen zo universeel en ook alledaags zijn.
Door yoga als levensstijl te omarmen ervaar je meer rust, liefde en vrijheid.

Geluk in 8 koppen thee bestaat uit drie delen.

In het eerste deel 1 vertel ik over mijn leven tot het moment waarop ik besloot het Achtvoudige pad te gaan volgen. In dit deel vertel ik je van alles over de momenten waarop ik bewust gelukkig of ongelukkig was en wat daar de oorzaken van waren, ik neem je mee op een reisje door mijn leven.

In deel twee vind je de theorie over het Achtvoudige pad. Ik vertel je wat de 8 paden inhouden, in begrijpelijke taal, wat je er mee kunt in het dagelijks leven en hoe het integreren van de paden mijn leven heeft veranderd.

In deel 3 ontdek je wat jij kunt doen om meer rust, liefde en vrijheid in je leven te realiseren. Daarin vind je allerlei nuttige tips en trucs om in je dagelijks leven toe te passen. Activiteiten als yoga en meditatie, de stilte opzoeken in de natuur, je creativiteit laten stromen en nog veel meer!

Het boek bevat een aantal lekkere en simpele recepten voor een gezond eetpatroon. En een recept om je eigen thuis-retreat te organiseren!

Met Geluk in 8 koppen thee heb je een naslagwerk in handen dat je dagelijks kunt raadplegen om meer rust, ruimte en vrijheid in je leven te creëren. Het helpt je terug te gaan naar jouw essentie, zodat jij het leven kunt creëren dat helemaal bij je past!

 • Ik volg sinds november 2016 yoga lessen en tot mijn verassing was ik meteen verkocht. Nu, een paar maanden later volg ik de lessen wekelijks en spendeer ik elke dag wat tijd op mijn matje thuis. Toen kwam mijn interesse in de achtergrond van yoga en vroeg mijn yogalerares of ze een leuk boek wist wat lekker leest (niet al te zweverig) en het achtvoudige pad beschrijft. Ze heeft om zich heen gevraagd en adviseerde me uiteindelijk jouw boek eens te lezen (ze is er zelf ook pas in begonnen).
  Ik ben haar dankbaar, ik heb er veel van mogen leren. Ik neem je boek elke dag in mijn gedachten met me mee. Ik betrap me op gedragingen die me eerst niet opvielen. Zo ging ik elke ochtend vanuit mijn bed de deur uit met mijn hoofdtelefoon op met harde muziek om mijn hond uit te laten, ik laat de muziek nu achterwege en merk dat ik heel vrolijk wordt van het geluid van de vogels en de wind. Ik kan heel veel voorbeelden noemen waar ik stap voor stap aan werk dankzij jouw boek, maar het belangrijkste is dat ik me er heel fijn bij voel en merk dat mijn omgeving prettig reageert op deze ‘kleine’ aanpassingen.

  Tamara
 • Jouw boek was één van de eerste dingen die bij mij verandering in gang gezet heeft, samen met regelmatige mijn yoga practice.
  Wat zet jij het 8-voudige pad behapbaar neer, met je eigen voorbeelden, maar vooral ruimte voor de lezer om zijn/haar eigen inzichten te ervaren.
  Het heeft een vaste plek gekregen op m’n nachtkastje. Ik gebruik het eigenlijk als praktisch handboek.
  Lees bepaalde stukken terug, omdat dat ik het gevoel heb weer een stap te kunnen maken.
  Of juist in retrospectief, hoe zat het ook alweer met de verschillende yama’s en niyama’s en hoe kan ik dat toepassen.
  Dank voor het schrijven!

  Muriel
 • Hoe gaaf is dat! Een boek ontwerpen voor een opdrachtgever met een missie. Onlangs heb ik een hele gave ontmoeting gehad. Tijdens de presentatie van Geluk in 8 koppen thee, liet Irene ons ervaren, hoe je je reis naar je geluksgevoel kunt maken. Want ja, wat is geluk. Rust? Liefde en vrijheid? Is het een mindset? Hoe kom ik bij die gevoelens? En nog mooier, het persoonlijke verhaal van Irene die haar ervaringen van afgelopen jaren, tijdens haar eigen zoektocht volgde langs het 8-voudige yoga pad. De neuroot in mij zegt dat ik die status nooooit zal behalen. Of toch? Een beetje.. Genieten van mijn gezin. De discipline om zelf ook aan yoga te doen. Ik trek mn running shoes voortaan wel onder een jurk aan. De samenwerking met Irene en Cat was super. Ik leerde ooit van een van mijn docenten, dat de mooie en interessante projecten ook bij mooie en interessante opdrachtgevers vandaan komen. Daar ben ik dankbaar voor 🙂

  Bianca
 • Dit boek is zo fijn geschreven en zo puur vanuit Irene’s eigen visie dat het weinig nodig heeft om te begrijpen waar dit over gaat. Ik heb al veel gelezen over yoga en meditatie en een boek nog nooit als zo transparant en prettig ervaren. Ik heb in geen 5 jaar een boek uitgelezen; dit boek wil je echt helemaal uitlezen en dan weer opnieuw beginnen. Irene legt de thema’s uit en met de lijst met tips and tricks achter in kun je ook echt aan de slag! Ik ben om! èn aan het ontspullen ook nog! Daar word ik blij van en zie direct resultaat.

  Vera
 • “Dit boek leest heerlijk weg, zet je met de neus de goede kant op richting geluk en heeft ook nog eens een zalige roze kaft. Een fijner kado is er niet. Voor jezelf of om te geven of allebei. Dankjewel Irene.”

  Anne-Lies
 • “Naast een mooi en persoonlijk levensverhaal, vond ik het boek heel waardevol omdat het me allerlei praktische handvatten heeft gegeven hoe ik weer een stap kan maken in bewuster leven. Het boek is supermooi vormgegeven en daarmee ook een heel leuk cadeau om weg te geven..”

  Esmeralda
 • “Ik werd direct vanaf het eerste moment meegezogen in Geluk in 8 koppen thee, waarin Irene schrijft over yoga als levensstijl. Soms herkenbaar, soms fascinerend, maar vooral inspirerend. Met mooie praktische tools die goed in te zetten zijn voor een gelukkig(er) leven.”

  Mascha
 • “Ik vond het een heerlijk te lezen boek, waar veel diepe waarheden op een duidelijke manier verwoord zijn. Het heeft mij meer kennis gebracht en ik vond het leuk om te lezen dat bepaalde kennis ook een oorsprong in de yoga heeft, daar was ik me niet zo bewust van als na het lezen van dit boek. Zeker een aanrader voor iedereen die graag met een goed boek en een kop thee even ontspanning en diepgang zoekt!”

  Josien
 • “Goed geschreven, persoonlijk boek van Irene van Gent over haar zoektocht naar een bewuster en betekenisvoller leven aan de hand van 8 oude Yoga wijsheden. Ook voor een Yoga-leek als ondergetekende prima te volgen en ook toe te passen in de praktijk. De praktische tips uit het boek stimuleren je om bewuster te leven, denken en te handelen. Kortom een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar meer inhoud in het leven!”

  Paul
 • “Een heerlijk herkenbaar boek waarin Irene haar persoonlijke zoektocht naar geluk beschrijft. Hoewel ze dat insteekt via het achtvoudige pad van yoga, is dit boek voor iedereen die meer geluk in zijn of haar leven wil, heel fijn. Irene stipt belangrijke thema’s aan, op luchtige manier en met veel praktische tips. Zodat je niet alleen meegaat in haar leven en zoektocht, maar ook zelf aan de slag kunt. Een aanrader!”

  Judith

Klik hier voor het inkijkexemplaar

Geluk in 8 koppen thee

Eerste druk: januari 2016
ISBN: 9789065234414
Prijs € 19,95
Ebook € 8,95

Bestel het boek

Wil je meer uit het boek halen? 

Bestel dan ook het werkboek (nu met gratis poster).