Daar zit je weer, met je handen in je haar. Je weet het niet meer. Je voelt en wilt van alles, maar het komt er niet uit. Je bent er zo klaar mee, je wilt helemaal niet meer zoeken, je wilt gewoon dat je leven is zoals je het voor je hebt gezien in je dromen. Het is helemaal niet zo’n rare, super grote droom die niet haalbaar is. En toch voelt het alsof het mijlenver weg is. Alsof het onmogelijk is dat je het ooit gaat halen.

I know it, I’ve been there. En hoe vaak heb ik niet gedacht het bijltje er gewoon bij neer te gooien en weer een baan te gaan zoeken en lekker mee te doen met de ratrace, hard werken en ongelukkig zijn, omdat ik liever iets anders zou willen. Maar steeds op het moment dat ik er aan dacht weer vanuit een stoffig kantoorpand te moeten werken, elke dag hetzelfde ritme te moeten hebben, dezelfde mensen te moeten zien, wist ik dat ik door moest gaan. Dat ik door moest zetten om echt het leven te creëren dat het beste bij mij past.

En ja, nog steeds zijn er dagen dat ik het bijltje erbij neer wil gooien, dat ik het niet meer zie zitten en dat ik liever ‘normaal’ zou zijn. Dat ik niet zo de behoefte zou hebben de wereld beter te maken… Ik ben zo blij dat ik door ben gegaan, dat ik er alles voor over heb gehad om te komen waar ik nu ben. Dat ik nu mijn droomleven leef en met volle teugen geniet van alles wat op mijn pad komt. Dat het donker licht is geworden en dat het de hele reis waard is geweest.

Om me heen zie ik mensen ploeteren, twijfelen, bij de pakken neer zitten en zichzelf de vraag stellen of het wel echt de bedoeling is om hun hart te volgen, hun droom waar te maken. Daarom vandaag een blog over:

De vijf meest gemaakte fouten van mensen die hun droomleven willen creëren

(en wat je dus kunt doen om je droom wel waar te maken)

Ze weten niet dat doorzetten de enige optie is – het kost tijd om echt te ontdekken wat je wilt. Omdat je moet leren naar je hart te luisteren en je ego aan de kant te zetten. Dat heb je op school niet geleerd en dan wil je dat nu na jaren opeens in een dag of maand gerealiseerd hebben. No way, zo werkt het niet. Het kost tijd en oefening om dit echt goed te kunnen en doen. En dus moet je doorzetten, blijven oefenen en ‘wachten’ tot het moment daar is dat je 100% zeker weet wat jouw doel in het leven is. En als je dat te pakken hebt, dan kun je er vorm aan gaan geven. En je leven creëren zoals je het voor je hebt gezien.

Ze investeren niet in persoonlijke groei – een droom realiseren doe je niet alleen. Zo werkt het gewoon niet. Ik heb het ook niet alleen gedaan en ik denk dat alle coaches, trainers en succesvolle ondernemers het met je eens zijn dat het niet alleen kan. Je hebt spiegels nodig hebt om te ontdekken wat echt is en wat niet, je hebt mensen nodig die je steunen en supporten en je hebt mensen nodig die meer kennis en ervaring hebben dan jij, gewoon omdat je moet blijven leren. Investeren in trainingen en cursussen heeft waarde. Omdat je daar uit kunt halen wat jij nodig hebt, èn omdat je leert van de mensen met wie je de training volgt. Kies dus altijd voor groepstrainingen, omdat je daar veel meer van leert dan van persoonlijke trainingen. Al is het alleen maar om te ontdekken dat je niet de enige bent die tegen bepaalde uitdagingen aan loopt.

Ze gaan het leven leven leven van een ander – Guru’s, trainers, succesvolle ondernemers en andere voorbeelden kunnen je inspireren je leven te veranderen. Maar wat zij doen hoeft niet 100% bij jou te passen. Als jij weet wat jouw essentie is, dan pas kun je het leven creëren dat bij jou past. Iemand achterna lopen, omdat het lijkt alsof hij of zij ultiem gelukkig is, is geen oplossing om meer geluk in je eigen leven te realiseren. Jij bent uniek in je wensen en verlangens, een ander kan je niet vertellen wat jij nodig hebt. Vertrouw dus op je eigen gevoel en ga daar achteraan. Laat trainers je helpen om te ontdekken wat jij belangrijk vindt, maar laat je door niemand vertellen wat je moet doen.

Ze kunnen niet accepteren dat zoeken tijd kost – echt kiezen voor de zoektocht naar wat je wilt, betekent volhouden, voelen dat het de bedoeling is, accepteren dat het absoluut klote kan zijn en dat je het gevoel hebt dat je er nooit komt. Echt kiezen voor jezelf betekent ook gewoon 100% er voor gaan. Eerlijk zijn dat het niet altijd gemakkelijk gaat, uitspreken wat je nodig hebt en vertrouwen dat het echt goed komt. Acceptatie is een belangrijke stap naar groei. Alleen als je de huidige situatie èn jezelf kunt accepteren, dan zul je ervaren en ontdekken dat dit helemaal de bedoeling is, op het juiste moment, op de juiste tijd.

Ze geven de schuld van hun omstandigheden aan een ander – in de slachtofferrol gaan zitten is super veilig. Dan hoef je namelijk niet aan jezelf te werken. Als een ander jou iets heeft aangedaan, hoef jij niet na te denken over jouw rol in een bepaalde situatie. Maar draai het eens om, wat als je nu wel de regie weer in handen neemt. Keuzes maakt die goed zijn voor jou, in plaats van voor de rest van de wereld. Voelt misschien eerst wat egoïstisch, maar als jij gelukkig bent, dan zijn de mensen om je heen dat ook. Jouw geluk straalt af op de mensen om je heen. En hoe langer jij in de slachtofferrol blijft hangen, hoe langer het duurt voor je het leven hebt gecreëerd dat echt bij jou past!

Herken je iets in de bovenstaande verhalen? Dan is de Dream Life Community een plek waar je kunt groeien en kunt ontdekken wie je zelf bent. Dat je weet wat jouw waarden zijn en hoe je daar kunt komen.