Het is zomer, of althans, volgens de kalender dan. Want van echt volwaardig zomerweer kunnen we natuurlijk nog niet spreken. Ik zal vast niet de eerste of de laatste zijn die daar een opmerking over maakt, dat snap ik wel, toch is het een aanleiding voor dit blog, omdat het voor mij een paar levenslessen met zich mee brengt die ik graag met je deel 😉

Een paar weken geleden besloot ik deze ‘zomer’ in Nederland te blijven, met de gedachte dat het in de zomer wel lekker weer zou zijn èn omdat het in het buitenland nu druk is met vakantiegangers. Ik heb ook een paar zakelijke en persoonlijke redenen om hier te blijven, dus het is echt een bewuste keuze. Maar nu het halverwege juli is, de zon niet echt warm is, ik regelmatig met thee en dikke truien aan binnen zit èn mijn zomerse kleurtje uit Frankrijk begint te verdwijnen, moet ik regelmatig tegen mezelf zeggen dat het een bewuste keuze is hier te zijn en dat ik kan vertrekken als ik dat wil. Want ik ben een nog steeds gevoelig voor het weer, dus een grijze dag kan mijn humeur ook een beetje grijs maken. (note to self: ik kan ook zeggen dat ik er niet meer gevoelig voor ben, wellicht dat dit een positievere kijk op het geheel brengt 😉

Vroeger gebeurde dat gewoon, dan was ik chagrijnig en wist ik niet dat ik dat kon veranderen. Nu zie ik dat dit gebeurt en kan ik er voor kiezen weg te zakken in negatieve gedachten en acties. Om dit te voorkomen zorg ik dagelijks voor voldoende yoga en meditatie en begin elke ochtend actief op mijn yogamat. Ik doe dan eerst 8 x de zonnegroet en verder alle houdingen die mijn lichaam op een bepaald moment nodig heeft. Daarna ga ik zitten met een schrijfblok, een pen en een lege bladzijde voor me. Ik schrijf. Ik schrijf een boodschap voor mezelf, een intentie voor de dag, of de vragen waar ik mee rond loop. Hierdoor geef ik mezelf een krachtig begin van de dag en dat betekent dat ik meer voor elkaar krijg. En ik weet ook dat door mijn vragen op te schrijven, antwoorden komen op dingen waar ik mee zit. Op het gebied van de liefde, relaties, zakelijke uitdagingen of nieuwe stappen die ik mag zetten.
Soms sla ik een dagje over en dan voel ik het meteen in mijn energie en slagkracht, dan gaat het allemaal net iets minder lekker dan de dagen waarop ik het wel doe.

Mijn bedrijf zit in een transitiefase, ik ga over van een strategie van “ik doe van alles en nog wat, voor alles en iedereen”, naar “ik heb een paar producten voor een vaste doelgroep”. Samen met mijn business coach zet ik grote stappen naar een stevig bedrijf. Dat vergt focus, aandacht, liefde en rust en dat is wat ik mezelf deze zomer dan ook geef.

Een vraag die voor mij de laatste maanden erg belangrijk is geweest is: Leef ik mijn droom?
Dat betekent voor mij dat ik doe waar ik in geloof, dat ik werk vanuit de energie die ik heb op een bepaalde dag en dat werken niet als werk voelt. En ik heb steeds meer het gevoel dat ik anderen kan inspireren of stimuleren hetzelfde te doen. Daarom heb ik een super leuk idee voor deze zomer! Ik kan je in korte helpen helder te krijgen wat jouw droom is. Door duidelijke en confronterende vragen te stellen ontdek je of jij je droom leeft en wat je kunt doen om er dichterbij te komen als je er ver vanaf zit.

 

Wil jij je droomleven creëren? Of ontdekken of je op de goede weg zit? Doe dan mee met de The Summer of Your Dreams.